Minä ja miksi aluevaaleihin?

Olen Katri Virkkunen, kolmen lapsen äiti, varatuomari, lakimies Pirkanmaalta. Olen kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen. Työskentelen tällä hetkellä Puolustusvoimissa lakimiehenä. Olen mukana HX-hankkeen sopimusvalmistelussa juridisena tukena.

Lähdin alun perin mukaan kunnallispolitiikkaan halusta auttaa ja vaikuttaa ihmisten arjen palveluihin. Aluevaaleissa on myös kyse arjen palveluista ja hyvinvoinnista. Ihminen on tärkeä. Hyvinvointi on läsnä kaikessa laajasti ymmärrettynä. Se on mielenterveyttä, terveydenhoitoalan työntekijöiden jaksamista, lasten ja nuorten hyvinvointia, vanhusten hoivaa hoitoa ja kehitysvammaisten asioista huolehtimista. Siksi Aluevaalit ovat erittäin tärkeät vaalit.

Voimalauseeni vaaleissa on ”Järjellä sydämellisiä päätöksiä”. Mitä se minulle tarkoittaa? Haluaisin avata ajatustani hiukan seuraavassa:

Ensinnäkin, lauseessa on kolme tärkeää sanaa: 1. sydämellisiä, 2. järjellä ja 3. päätöksiä.

1. ’Sydämellisiä’ merkitsee sitä, että hyvinvointi, hoito ja hoiva kuuluvat kaikille ja kaikenikäisille oikea-aikaisesti ilman jonottamista. Kun ihmisellä on hätä ja tarve päästä lääkäriin, odottaminen ei tule kuuloon. Vastaavasti ambulanssia ja palokuntaa tarvittaessa avun pitää saapua nopeasti.

2. ’järjellä’ tarkoittaa vastuullista taloudenpitoa, yhteistyötä ja järkevää voimavarojen kohdentamista. Valinnanvapaus on tärkeä. Palveluseteli tulee ottaa laajemmin käyttöön koko Pirkanmaan hyvinvointialueella. Ennaltaehkäisy ja varhainen tuki perheille ovat koko yhteiskunnan etu. Ennaltaehkäisy on aina edullisempaa kuin ongelmien siivoaminen jälkeenpäin. Terapiatakuu tarvitaan, jotta mielenterveyden pulmiin saa vaikuttavaa apua oikeaan aikaan. Pelastustoimen resurssit on turvattava itsenäisenä osana hyvinvointialueen rahoitusta jatkossakin.

3. ’Päätöksiä’ sanaan kiteytyy kykyni ja lainopillinen osaamineni ymmärtää, mistä aluevaltuusto VOI päättää ja uskallus tehdä päätöksiä. Aluevaltuustoon tarvitaan substanssiosaajien, lääkäreiden ja pelastushenkilöiden rinnalle, vahvaa juridista osaamista, jota toivon voivani tuottaa. Maalaisjärkisesti.

Innolla ja positiivisin mielin kohti vaaleja ja vaalien jälkeistä aikaa meidän kaikkien parhaaksi!

terveisin

Aluevaaliehdokas #313 VIRKKUNEN

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *